Fotografiile boudoir sunt cu adevarat speciale! Modelele sunt frumoase, romantice, senzuale sau jucause. In oricare scenariu, hainele sunt mai mult un accesoriu. Asadar, putem zari mai multa piele si sesizam ca fiecare model este perfect! Nu vanatai, nu cosuri. Te-ai intrebat vreodata cum se editeaza fotografiile boudoir?

Pana la editare, trebuie sa stii putin si procesul din timpul fotografierii. Nu este fotograf pe lume care sa nu faca tot posibilul sa obtina poze minunate direct de la fata locului. Nu pentru ca nu am iubi sa le editam, dar cu cat ai mai putin de editat la o poza, cu atat poti livra fotografiile mai repede. Asadar, procesul fotografierii este unul solicitant, intrucat lumina, setarile si pozitiile modelului trebuie calculate minutios.

Inainte de poza

Mai intai, lumina este pozitionata in asa fel incat trasaturile modelului sa fie cat mai armonios scoase in evidenta. Lumina potrivita poate crea anumite iluzii: porii tenului pot parea estompati, modelul poate parea mai inalt sau suplu si poate determina sentimentul evocat de fotografie. 

Echipamentul foto este ales de fotograf in functie de fotografia finala. El stie exact ce obiectiv sa aleaga, ce setari sa fixeze sau ce alte accesorii foto sa aiba la indemana pentru un anumit rezultat. De exemplu, fotograful poate stabili cat din pielea modelului sa fie in focus, ce parte a corpului sa fie in prim plan, cat de intunecoase sa fie umbrele sau ce alte efecte foto sa imprime la fata locului (de exemplu: efectul Bokeh).

Pozitiile modelului sunt stabilite la fata locului. Se mai intampla ca anumite elemente din fotografie sa fie manipulate prin editare, dar nu se schimba pozitia generala a corpului modelului. De aceea, ghidarea modelului de catre fotograf este cruciala.

Dupa poza

Pozitia modelului este potrivita, lumina este superba si echipamentul plus setarile foto sunt adecvate. Pana acum, avem deja o fotografie buna de la fata locului. Urmeaza selectia (poza ideala dintr-un sir de poze similare) si editarea propriu-zisa. Ca programe de editare, eu folosesc Lightroom si Photoshop. Nu sunt cele mai bune, sunt programele care mi-au fost la indemana. 

Procesul meu

Incep prin a selecta din sirul de poze similare. Aleg poza tinand cont de: daca ochii sunt deschisi, focusul sa fie pe iris, expresia fetei sa fie puternica, mainile si umerii relaxati. fundalul sa arate cat de cat bine (sa nu iasa niciun element din capul modelului). 

Fac mici ajustari in Lightroom. De cele mai multe ori, fotografiez putin subexpus, rezultand fotografii mai intunecoase. De aceea, in Lightroom le luminez pana la punctul in care sa fiu multumita. 

Apoi, deschid fotografia in Photoshop si fac ajustarile de dimensiune (formatul 4:3, adaptat pentru Instagram). Urmatorul lucru, este editarea imperfectiunilor. Urmarind tehnica “ce este trecator, se sterge, iar ce este etern, ramane“, am grija sa pastrez poate particularitatile modelului. Alunitele, pistruii, semnele din nastere, tatuajele, vergeturile sau celulita, vor ramane acolo. Cosurile vor fi sterse si cearcanele estompate.  

Restul, sunt doar joaca mea cu culorile, luminozitatea si contrastul. Iubesc sa adaug putin violet in fotografii. De ce violet si nu portocaliu sau verde, nu as putea spune! Mie imi plac mai mult cu acea tenta de mov in ele. 

Editarea pe care eu am adoptat-o pastreaza naturaletea modelului. Nu fac “operatii estetice” in Photoshop. Ea este aceeasi. Daca le pui una langa alta, da! Culorile par iesite de sub control! Poate ca asa vad eu lumea: luminoasa si putin violet!

Mesajul editarii pe care vreau ca rezultatul final sa il poarte este: “astazi esti frumoasa exact asa cum esti! astazi nu trebuie sa iti faci operatie estetica, sa slabesti sau sa te ingrasi, nu ai nevoie de o alta vopsea de par sau lentile de contact! astazi, cand mi-ai fost muza, am vazut o femeie fermecatoare. priveste-o si tu de astazi!